2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld 12 évvel ezelőtti rablásban emeltek vádat

12 évvel ezelőtti rablásban emeltek vádat

Egy 2010-es, többmilliós fegyveres rablás ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A vád szerint férfi egy kft. ügyvezetőjét rabolta ki, aki XXII. kerületi otthonában tartotta a cég heti bevételét – közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A vádiratot ismertetve, azt írták: 2010. január 25-én este a vádlott elrejtőzött a sértett házának kertjében. Amikor a cégvezető a lakása bejáratához ért, a vádlott – az arcát sállal eltakarva – egy valódinak látszó fegyverrel fenyegetőzve támadt rá. Beterelte a házba, majd ékszert, mobiltelefont, készpénzt követelt tőle.

Az ügyvezető eleinte tagadta, hogy bármilyen érték lenne az ingatlanban, a vádlott ekkor a fegyvert ráfogva többször megütötte, miközben azzal fenyegette, hogy térden lövi. A fenyegetés hatására a férfi elővette a táskájából az irodából aznap hazavitt mintegy négymillió forint bevételt, amit átadott a támadójának. Újabb fenyegetés és bántalmazás után pedig a lakásban elrejtett, csaknem hatmillió forint értékű forintot és valutát is odaadta.

Ezután a vádlott a tárolóhelyiségbe zárta a férfit azzal, hogy ha öt percen belül kijön, lelövi. A vádlott ezután a sértett gépkocsijával elhagyta a helyszínt: a kerületben egy parkos részhez hajtott, majd – a járművet hátrahagyva – távozott.

A főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva a 43 éves vádlottra – áll a közleményben.