KezdőlapCímlapSzörényi Levente: Disszidálok, ha Magyar Pétert megválasztják miniszterelnöknek

Szörényi Levente: Disszidálok, ha Magyar Pétert megválasztják miniszterelnöknek

Azahriah-ról elmondta, „egyszeri meghallgatásra sem” érdekli az „olyan zene, ami a rap és a mit tudom én minek az egyvelege. 

Az Illés frontemberéből, Szörényi Leventéből a Demokratának adott interjúban szakadt ki, hogy elhagyná az országot, ha a Tisza pártos Magyar Péter lenne a 2026-os választások után a miniszterelnök. Azután jutott erre a gondolatmenetre, mert megkérdezték tőle, most van-e jó vezetőnk, Szörényi pedig válaszában pár lépésben eljutott Orseolo Pétertől Magyar Péterig.

„A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa s fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet – ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk a tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát. Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba”

Azahriah-ról is kérdezték, mire Szörényi elmondta, „egyszeri meghallgatásra sem” érdekli az „olyan zene, ami a rap és a mit tudom én minek az egyvelege. Mi az, hogy egyveleg? Érthető, hogy a fogyasztói társadalomban minden mindennel összekeveredik, de miért terheljem magamat azzal, hogy ez zeneileg mit jelent?”