KezdőlapCímlapLaár András lakáshitelét Gattyán György fizette ki

Laár András lakáshitelét Gattyán György fizette ki

Megeshet, hogy egy komplett életmű kevés a megélhetéshez, viszont az életmű egyetlen darabkája is hajthat komoly hasznot.

Ez az egyik tanulsága az Indexen olvasható Laár András interjúnak. Mely egyebek mellett betekintést nyújt zenész anyagi helyzetébe. „Annyi pénzem van, hogy tudok rendesen enni, képes vagyok elutazni valahova egy autóval, tudok a családomnak pénzt adni, minden, ami egy civil embernek fontos, az rendelkezésemre áll” – állítja Laár, aki nem titkolja, hogy még nem fizette ki teljesen az új gitárját, csak a felét, de ígérete szerint nem marad majd adós

„Ha azt nézem, hogy mit tettem le az asztalra, hány slágert írtam, és most ott tartok, hogy tényleg százezres nagyságrendű gondjaim vannak, akkor azt kell mondjam, hogy ebben az országban nem olyan jó a támogatási rendszer, már ami engem illet. Nincs saját házam, drága stúdióm, felszereléseim, középosztálybeli civilként élek, nem pedig rangos művészként” – fogalmazott a zenész.

Kiderül, Laár Andrást egyvalaki támogatta: Gattyán György. „Tíz évvel ezelőtt megkeresett, hogy tudna-e támogatni valamiben. De akkor még nem volt politikus, csak gazdag.”

S ekkor derült ki, hogy az életmű egyetlen eleme is képes csodát művelni.

„Megkérdeztem tőle, hogy de miért akar támogatni? Azt mondta, hogy mert olyan jó szám a Tea, tényleg én írtam. Kifizette a lakáshitel-tartozásom… senki más nem akart nekem pénzt adni.”