KezdőlapBelföldGyerekkori ismerősét kényszerítette prostitúcióra a soltvadkerti férfi

Gyerekkori ismerősét kényszerítette prostitúcióra a soltvadkerti férfi

Gyerekkori női ismerősük alacsony iskolázottságát és rossz kapcsolati hátterét kihasználva, prostitúcióra kényszerítette őt egy jánoshalmi férfi és kalocsai szeretője. A prostitúcióból származó bevétel egészét elvették a sértettől, amikor pedig az ellenkezett, bántalmazták és bezárták a házba.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, személyi szabadság megsértése, kitartottság, valamint hamis tanúzásra felhívás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szeretőjével együtt prostituáltként dolgoztatott egy nőt, amikor pedig az ellenszegült veréssel fenyegették, valamint bezárták őt a soltvadkerti házba.

Az ügy elsőrendű vádlottja egy munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező jánoshalmi férfi, aki 2021-2022 között abból élt, hogy a szeretőjével, egy kalocsai nővel együtt elvették a prostitúcióból befolyó teljes összeget gyerekkori ismerősüktől.

A vádlottak 2021 márciusában regisztrálták az öt osztály végzett, családi kapcsolatok nélkül, nehéz anyagi körülmények között élő ismerősüket egy prostituáltakat hirdető oldalon – írja az ügyészség.

A vádlottak egy soltvadkerti házat béreltek az illegális tevékenységhez. A ház tulajdonosa maga is tudott arról, mi folyik a házban, így ő az ügy harmadik vádlottja. A sértett nő az említett apartmanon kívül Kalocsán és Sárváron, valamint Csornán is így keresett pénzt, amit teljes egészében elvettek tőle a vádlottak.

Amikor a sértett ellenszegült, a férfi megpofozta őt és veréssel fenyegette. Amikor pedig a nő egyszer azt közölte velük, hogy nem szeretne többet nekik dolgozni, bezárták őt a soltvadkerti épületbe.

A sértett ekkor szerencsére értesíteni tudta a a rendőrséget, így megkezdődött a büntetőeljárás az ügyben. A vádlottak megpróbáltak rávenni az ügyben érintetteket, hogy a bíróság előtt ne említsék őket a vallomásban, de végül nem jártak sikerrel.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő párost az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő – a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett – bűntette mellett személyi szabadság megsértése és hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolja, ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügy szabadlábon lévő harmadik vádlottjának prostitúció elősegítésének bűntette miatt kell felelnie. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.