KezdőlapCímlapKijev visszavágott: dróntámadást indítottak az ukránok Moszkva ellen

Kijev visszavágott: dróntámadást indítottak az ukránok Moszkva ellen

Egy nappal azután, hogy Kijevet napközben is megtámadták az oroszok, drónok indultak el Moszkva felé. A pokolgépek több épületbe is becsapódtak, kisebb károkat okozva.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, pünkösdvasárnap, illetve pünkösdhétfőn hajnalban és napközben is megtámadták Kijevet. A napközbeni támadás miatt riadt, pánikba esett emberek rohantak az ukrán főváros belvárosában, hogy menedékre leljenek. A tegnapi két támadásban több mint 40 drónt semmisítettek meg, amelyek törmelékei az utakra hullottak.

Kedden Moszkva irányába indultak el drónok, ám az orosz légvédelmi rendszer hatástalanította azokat. A lelőtt eszközök törmelékei kisebb károkat okoztak, súlyos sérülés nem történt – közölte kedden hajnalban az orosz főváros polgármestere.

Szergej Szobjanin polgármester közleményében azt mondta, a város összes segélyszolgálata az incidensek helyszínén van.

Az orosz RIA állami hírügynökség jelentése szerint a város déli részén, a moszkvai Profsojuznaja utcában lévő épület néhány lakóját evakuálták.

A dróntámadásról több helyi lakos is videót tett közzé a Twitteren. A BNO News hírcsatorna az egyik ilyet osztotta meg a közösségi oldalán. Ezen látszik, ahogy a halálosztó drónokat az orosz légvédelem hatástalanítja.

Egy másik felvételen azt rögzítették, ahogy az egyik drón a fejük felett elrepül Moszkva felé:

Több orosz Telegram-csatorna arról számolt be, hogy kedd hajnalban négy-tíz drónt lőttek le – írja a The Guardian a Reuters nyomán.