KezdőlapCímlapÚjabb szívműtét vár Intire: várólistára került a TNT sztárja

Újabb szívműtét vár Intire: várólistára került a TNT sztárja

Noha tavaly szeptemberben túlesett egy szívkatéterezésen, újabb beavatkozás vár a TNT együttes tagjára, Zuber Krisztiánra, azaz Intire.

A zenész tavaly szeptemberben került kórházba, ahol szívelégtelenséget és kétféle szívritmuszavart állapítottak meg: ebből az egyiket sokkolással próbálták beállítani, de – sajnos – sikertelenül. Nemrég viszont egy speciális eljárással beültettek egy úgynevezett ICD-t a zenész mellkasába, ami nemcsak stimulálja a szívet, ha lelassul, de ha kell, defibrillátorként is működik. Inti állítja, többször is érezte már, hogy a szerkezet működésbe lép.

– Apró, áramütésszerű érzés, már többször is éreztem, tehát többször megmenthette az életem azzal, hogy stimulálja a szívem, ha lelassul. Viccesen azt szoktam mondani, olyan vagyok, mint a Hegylakó a filmből, csak akkor halok meg, ha levágják a fejem – nevette el magát Inti. – Kizárólag kar­diotréningeket végezhetek, súlyzós edzéseket nem, ugyanis tavaly kiszakadt a gerincsérvem, s három hétre lebénultam. Azóta arra is figyelnem kell, hogyan kelek ki az ágyból. A legnehezebb, hogy csak napi másfél liter folyadékot vihetek be a szervezetembe, ebbe beletartozik a leves és a gyümölcs is. A szívem ugyanis nem tudja kihajtani a vizet a testemből, ezért vízhajtót is szednem kell.

Noha Inti szívelégtelenségét sikerült orvosolni a beültetett készülékkel, újabb műtétre lesz szüksége. Ám még nem tudja, erre mikor kerül sor, mivel várólistára került.

– Két szívritmuszavarom és egy szívelégtelenségem van, az utóbbit az ICD-készülékkel, az egyik ritmuszavart pedig gyógyszerekkel, illetve egy beavatkozással, amelynek során elégették a problémás szívizomrostokat, megoldották. Van azonban egy másik, amit egyelőre gyógyszerrel karban lehet tartani, ezért a sürgős beavatkozásra váró betegek előttem vannak a várólistán. Amint hív az orvos, jön egy újabb speciális eljárás, az úgynevezett abláció, amelynek során ágyéktájon vezetnek be egy katétert. Ennek köszönhetően a napi tíz pirula helyett már csak hetet kell majd szednem… – magyarázta a Blikknek a zenész.