KezdőlapBelföldLőttek a nyári balatoni turizmusnak

Lőttek a nyári balatoni turizmusnak

Az idei évben előreláthatólag üresen maradnak a tóparti strandok, éttermek, vendéglők, szállodák, apartmanok.

Nehéz helyzetben vannak a balatoni vállalkozók, hiszen a jelen helyzetben várhatóan elmarad az idei nyári szezon a tóparton. A napról-napra, óráról-órára változó helyzet csak még jobban nehezíti a vendéglátók életét, hiszen nem lehet tudni, hogy meddig fog elhúzódni a járvány és mikor tudnak kinyitni újra.

„Nehéz bármit is tervezni, hogy nem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz ennek vége, és mikor fognak ezek a vészhelyzeti korlátozások megszűnni. Én azt gondolom, hogy az emberek utazási kedve az nem múlt el. Ugye a Balaton főleg belföldön erős – négy vendégből három belföldi. Nagyon sokáig leszünk bezárva, így a korlátozások feloldásával ez az utazási kedv hamar visszatérhet – fogalmazott Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

A vírus visszahúzódását követően várhatóan a belföldi turizmus erősebb lesz, hiszen nem lehet tudni, hogy a környező országokban milyen állapotok uralkodnak majd a jelen helyzet után. Így valószínű, hogy a biztonságosabb hazai célpontokat választják majd a hosszú bezártság után az utazni vágyók. Így a vidéki szállásadóknál fog megjelenni előszőr a kereslet – írta a Hellovidék.