KezdőlapCímlapSokkoló medvetámadás: három helott, két súlyos sérült

Sokkoló medvetámadás: három helott, két súlyos sérült

Hivatalos források megerősítették, hogy egy medve brutális kegyetlenséggel megölt legalább három embert, másik kettőt pedig súlyosan megsebesített.

Három ember meghalt, két másik pedig életveszélyesen megsérült, amikor egy medve támadt rájuk a közeli erdőben. A tragédia Kelet-Indiában történt, Nuapada körzetben.

Az elhunytakat azonosították a helyi hatóságok: két 60 éves, és egy 27 éves férfi az áldozat.

Az első információk szerint az egyik idősebb férfi tűzifát gyűjtött az erdőben, amikor a halálos medvetámadás áldozata lett. Később a másik két áldozat és barátaik a keresésére indultak, majd megtalálták a férfi holttestét darabokra tépve. Az állat ekkor rájuk támadt, s bár a 60 éves és a 27 éves férfi addig harcoltak vele, ameddig csak tudtak, végül alulmaradtak a küzdelemben. Több társuk életveszélyes sérülésekkel ugyan, de megúszta a támadást.

Amikor az erdészet munkatársai és a tűzoltók a helyszínre érkeztek, három holttestet találtak a tetthelyen. A két sérültet kórházba szállították.

Nem ez az első kegyetlen medvetámadás Kelet-Indiában.

A közelmúltban arról számoltak be, hogy a vadon élő állatokkal foglalkozó tisztviselők egy medvét kerestek, amelyet meg akartak ölni, mivel az arcon vágott egy nőt, aki a támadás időpontjában a családjával sátorozott az erdőben. Mivel a medve kapcsolatba került egy emberrel, az esetet támadásnak minősítették.

Ha megtalálják a vadállatot, akkor elaltatják majd – olvasható a Daily Star oldalán.