KezdőlapBelföldCsodás túlélés: megúszhatja a 100 km/órával földbe csapódó katonai ejtőernyős

Csodás túlélés: megúszhatja a 100 km/órával földbe csapódó katonai ejtőernyős

A férfi – csodával határos módon – túlélheti a sokkoló balesetet.

Gál Szabolcs világbajnok ejtőernyős törzsőrmester hétfő délután brutális balesetet szenvedett Szolnokon kiképzés közben.

Az eddigi információk alapján úgy tudni, bár az ernyője kinyílt, mégis 100 kilométeres sebességgel csapódott a földnek, aminek következtében a bordái, több csigolyája és mindkét combja is eltört. Mindezek mellett belső sérülésekkel, súlyos állapotban szállították a Honvédkórházba.

Szabolcs állapotáról azóta nem érkezett több információ, mindössze annyit lehetett tudni, hogy az őt tisztelő honvédek, rendőrök és katonák folyamatosan vért adtak annak érdekében, hogy segítsék a felépülését.

Nos, úgy tűnik, a törzsőrmester felé irányuló szeretet valóban erőt adott, a családja közlése szerint ugyanis a világbajnok ejtőernyős már nincs életveszélyben, és az orvosaival együtt abban bíznak, hogy mielőbb felépül.

Szabolcs édesapja kedden a Facebookon azt írta: a fia lábát megműtötték, de még egy gerincműtét vár rá. A család többi tagjával együtt azt kérik, hogy aki még nem adott vért, az a héten már ne is tegye, hanem majd hétfőtől. Jövő héten ugyanis újabb műtét várható, így az ejtőernyősnek újra vérre lesz szüksége – jelentette az RTL Híradója.