A dán csapat után és a norvégokat megelőzve második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeztek meg Budapesten.
Második helyezést ért el a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjében, így jövőre részt vehet a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjén. A győzelem pillanatairól Sárközi Ákos is beszámolt az Instagram-oldalán.
Idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, commis-ja (segédje) pedig Nyikos Patrik. Széll Tamás coachként segíti a csapatot, amelynek elnöke Szulló Szabina, így ő képviseli Magyarországot a nemzetközi zsűriben.
Az idei tányértéma – az a fogás, amelyet a mai éttermi elvárások szerint tányérra tálalnak – egy burgonyaétel, amelyhez semmilyen állati fehérjét nem szabad használni a tojás és a tejtermékek kivételével. A másik téma a híres magyar őz: annak gerincét és combját, kacsamájat, illetve az egyik körethez tejfölt és túrót kell felhasználni – ismertette az idei fogásokat – írja az MTI.