KezdőlapBelföldA szélvihar már megjött, hamarosan érkezik az eső is

A szélvihar már megjött, hamarosan érkezik az eső is

Csütörtökön viharos széllökésekre is számíthatunk.

Délelőtt többnyire napos, fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten lehet több felhő. A déli órákban a Dunántúlon és középen, délután a Tiszántúlon is erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég.

Ekkor előbb az északnyugati, északi országrészben, majd másutt is kialakulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között alakul. Késő estére 11-17 fok közé hűl le a levegő.

Előrejelzés Budapest térségére csütörtök éjfélig: Délelőtt fétyolfelhők szűrik a napsütést, ezt követően vastagszik a felhőzet, beborul az ég, csütörtök délután esőre, záporra is számítani kell. Egyre inkább erősödik a szél, napközben már erős, viharos széllökések is lehetnek.

Péntek reggelre erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hajnaltájt az északi országrészben már vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Kezdetben többfelé várható csapadék, majd egyre inkább csak délnyugaton, délen eshet.

A nyugati, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, éjszakára már csak helyenként lehetnek élénk széllökések. A hőmérsékleti minimumok általában 4-14 fok között alakul – írja a met.hu.

Szombaton a déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek a délutáni órákig. Másutt a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Helyenként előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a délnyugati és az északkeleti megyékben. Vasárnapra virradóra az északkeleti határ közelében, illetve a hegyekben nem kizárt egy-egy hózápor. Az élénk északnyugati, nyugati szelet néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban -4, +8, kora délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnését követően általában többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor főleg az ország északkeleti, keleti harmadán több gomolyfelhő képződhet. Számottevő csapadék nem várható, de az északkeleti megyékben elvétve előfordulhat zápor, a hegyekben esetleg hózápor. Helyenként megélénkül az északi, majd délkeleti szél. A hajnali -5,+3 fokról délutánra 10-15 fokig melegszik fel a levegő.