KezdőlapBűnügyEmbertelen körülmények között tartottak rabszolgákat Enyingen

Embertelen körülmények között tartottak rabszolgákat Enyingen

Borzalmas körülmények között tartott dolgoztatott több férfit ellenszolgáltatás nélkül egy enyingi pár. Az áldozataiknak az állatokat kellett ellátniuk, – köztük több mint egy tucat lovat tisztítani – és ház körüli munkákat elvégezni. Naponta 14-16 órát dolgoztatták őket fizetség nélkül. Volt, amikor a fűtetlen istállóban helyezték el, vagy pedig egy sok éve leégett, tető és fűtés nélküli romos házrészben voltak kénytelenek lakni.

Napi egyszeri eledelük főként kenyér volt virslivel, vagy kevés májkrémmel, de néha olajos kenyeret kaptak, ezért mindig éhesek maradtak és egyre soványabbak lettek. A sértettek az udvaron lavórban, a nap által felmelegített vízzel mosakodtak. Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették az elkövetők, és a bántalmazások során több fogát kiütötték, orrát eltörték. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat, ha elmennek, megverik őket, máskor kijelentéseikkel emberi méltóságukban alázták a rabszolgaként tartott férfiakat.

A rabszolgatartókra, egy 58 éves férfira és 56 éves élettársára pénteken csaptak le a Fejér megyei rendőrök, akiket emberkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Indirekt/Blikk