KezdőlapCímlapCristiano Ronaldo világcsúcsot állított fel

Cristiano Ronaldo világcsúcsot állított fel

Portugália kétszer is tizenegyesből volt eredményes a franciák elleni Eb-meccsen. A portugálok mezzel a harmadik helyen jutottak tovább. Ami ennél sokkal fontosabb tény, Cristiano Ronaldo lőtte be mindkét portugál büntetőt, ezzel 109 válogatott gólnál jár. Világcsúcsot állított be.

Még tartja a 109 gólos, válogatottbeli rekordját a most 52 éves, iráni Ali Daei, de Cristiano Ronaldo utolérte, már csak egy gól kell, hogy ebben a kategóriában is örökre beírja magát a futball történelemkönyvébe.

A portugál zseni 104 góllal érkezett az Európa-bajnokságra, és a három csoportmeccsen ötször talált be. Kettőt rúgott a magyaroknak, egyet a németeknek és kétszer volt eredményes a franciák ellen.

Tizenkilenc éves múlt, amikor a 2014-es Európa-bajnokságon a görögök ellen megszerezte első gólját a válogatottban.

Még 21 éves sem volt, amikor már tíz gólnál járt. Tíz évvel később, a világbajnokságon jutott el az 50. gólig. A tavalyi, Nemzetek Ligájában, a svédek ellen lejátszott meccsen kétszer talált be, az első találata volt a századik a válogatottban.

C. Ronaldo 178 válogatott meccsén 72 találkozón volt eredményes. 45 meccsen egyszer, 17 meccsen duplázott, hétszer ért el mesterhármast. 2016-ban, Andorra ellen és 2019-ben Litvánia ellen négyszer ünnepelték a gólját. Van még lehetősége egyedüli csúcstartónak is lenni, akár ezen az Eb-n is.

Szerda este befejeződtek az Európa-bajnokság csoportküzdelmei. Sajnos a magyarok nélkül megy tovább a torna, amely szombattól a következő menetrenddel fog folytatódni:

Június 26., szombat

  • Wales–Dánia, Amszterdam, 18 óra
  • Olaszország–Ausztria, London, 21 óra

Június 27., vasárnap

  • Hollandia-Csehország, Budapest, 18 óra
  • Belgium–Portugália, Sevilla, 21óra

Június 28., hétfő

  • Horvátország–Spanyolország, Koppenhága, 18 óra
  • Franciaország–Svájc, Bukarest, 21 óra

Június 29., kedd

  • Anglia–Németország, London, 18 óra
  • Svédország–Ukrajna, Glasgow, 21 óra

Indirekt/Blikk