KezdőlapBelföldThomas Doll szerint nincs esélyünk este a németek elleni EB-meccsen

Thomas Doll szerint nincs esélyünk este a németek elleni EB-meccsen

Bravúros a magyar válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye, ezt Thomas Doll Eb-ezüstérmes korábbi német labdarúgó mondta, aki edzőként 2013-2018 között irányította a Ferencvárost.

A Fradival bajnokságot és három Magyar Kupát nyerő tréner szerint ugyanakkor hiába a csapat remeklése az Eb-n, Németország ellen nincs esélye a győzelemre a két fél szerdai (M4, 21) csoportmeccsén, amely a továbbjutásról dönt.

El tudja képzelni, hogy Magyarország Münchenben legyőzi a házigazda németeket, azaz továbbjut a csoportból?

Thomas Doll: Rendkívül érdekes mérkőzés lesz, de ezt a forgatókönyvet nem tartom reálisnak. A német válogatott hazai pályán mindent megtesz, hogy nyerjen, támad, miközben Magyarország elsősorban a védekezésre alapoz. Szuper az önök csapata, de nincs esélye Németország ellen.

Pedig a drukkereink reménykednek, hiszen a válogatott a 84. percig döntetlenre állt az Eb-címvédő portugálokkal, a vb-győztes franciákkal meg 1-1-et játszott.

Doll: A magyar szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek mindkét összecsapáson, a portugálok és a franciák ellen is pokoli volt az atmoszféra a Puskás Arénában. A barátaim áradoztak róla. A drukkerek buzdítása óriási támogatást jelentett, de szerdán már idegenben, Münchenben lépnek pályára, ami hátrányt jelent.

Tetszett a mieink Eb-szereplése?

Doll: De még mennyire! Le a kalappal a magyarok előtt, amiért a halálcsoportban előbb a portugálok, majd a franciák ellen is tisztességesen helyt álltak. Szenzációs teljesítményt nyújtottak, büszkék lehetnek.

Miben léptünk előre?

Doll: Rengeteget fejlődött a csapat, masszív és stabil lett. Ezt igazolja, hogy még a világbajnok franciák klasszisainak sem sokszor sikerült zavarba hozniuk.

Kinek a játéka tetszett a legjobban?

Többen is remekeltek, mégis külön kiemelném Sallai Roland, Kleinheisler László és Nagy Ádám teljesítményét. De hangsúlyozom, nagyszerűen felkészült az egész válogatott az Eb-re.

Meglepte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitánnyal így összerakta a csapatot?

Doll: Marco fantasztikus munkát végez! Már a Honvéd szakvezetőjeként is bizonyított, amikor 2017-ben bajnokságot nyert a kispestiekkel. A válogatott szövetségi kapitányaként szintén bravúrosan teljesít. Az Eb-kvalifikáció, az A divízióba jutás a Nemzetek Ligájában, valamint a mostani szereplés is bizonyítja, hogy kiváló edzőről van szó.

Mit gondol, a mostanihoz képest is tud még előrelépni a válogatott?

Doll: Ez rendkívül ígéretes csapat, tele fiatalokkal. A legjobb játékos, Szoboszlai Dominik ráadásul sérülés miatt nem játszhat az Eb-n. Elképzelhetőnek tartom, hogy az együttesük a közeljövőben kijut a világbajnokságra.

Indirekt/Blikk