KezdőlapBelföld20 millió forintot követel a bank a meggyilkolt Szilágyi István özvegyétől

20 millió forintot követel a bank a meggyilkolt Szilágyi István özvegyétől

Eddig sem volt könnyű helyzetben a házaspár, de férje halála után szinte kilátástalanná vált Szilágyi István özvegyének helyzete. 42 ezer forintból kellene megélnie havonta, a nyugdíja többi része a banki hiteltörlesztésre megy.

A vecsési Majdnem Mindent Is Lehet Facebook csoport és Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója tartós élelmiszereket vittek Szilágyi István özvegyének. Facebook

A házuk felújítására vettek fel annak idején 7 millió forint devizaalapú banki hitelt, de hiába a törlesztések, még mindig több mint 20 millió forintot követel a bank tőlük. Pontosabban most már csak Joli nénitől, férje halála után neki kellene kifizetni ezt a horribilis összeget. A Ripost információja szerint az idős asszonynak valamivel több mint nyolcvanezer forint a nyugdíja, de ennek felét a bank minden hónapban levonja: „Egyelőre valahogy megleszek. Igaz, a nyugdíjamból csak negyvenkétezer forintot kapok meg havonta, mert a járandóságom felét elviszi a törlesztőrészlet, de a napokban megkapom a férjemnek járó jogdíjat is. Hogy aztán mi lesz, azt nem tudom.”