Németországi apátsági sörfőzde egyelőre kizárólag alkoholmentes verzióban gyártja a porból készítendő nedűt.
Év végén kerül kereskedelmi forgalomba egy 12. századi németországi kolostorban működő Neuzeller Kloster Brewery által előállított porból készíthető sört. Azonban egy részletet még ki kell dolgozniuk a termékkel kapcsolatban, ugyanis egyelőre csak alkoholmentes sörport tud előállítani a német sörfőzde. Viszont azt állítják, tudják, hogyan adhatnak alkoholt a sörporhoz, viszont arra a fejlesztésükre még egy kicsit várni kell.
„Két évig dolgoztunk a találmányon, és most úgy gondoljuk, az év végén piacra is kerülhet. A különlegessége az, hogy sikerült tökéletesen visszaadni a kolostorban főzött sör ízét” – állította Stefan Fritsche, a neuzellei sörfőzde igazgatója.
Egyébként sokan kételkednek a termékben. Nem bíznak benne, hogy a német sörivókat meg fogja győzni a porból készült sör. Ezért először afrikai és ázsiai piacokon mutatják be a terméküket. Ha ott sikeres lesz, akkor jelenhet meg az európai boltokban.