2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Nagy változás jön a Facebooknál

Nagy változás jön a Facebooknál

Kilenc évvel a nagy szakítás után a – ma már Meta néven futó – Facebook újra összehozza a Messenger- és a Facebook applikációt. Hogy miért? Hát azért, hogy „egyszerű és kényelmes legyen a kapcsolatteremtés” – mondják a Facebooknál. De lehet, hogy valójában csak a TikToktól irigyeltek el egy hasznos funkciót.

„Teszteljük, hogy az emberek a Facebook alkalmazáson belül is elérhessék a Messenger postaládájukat” – írta Tom Alison, a Facebook vezetője, aki úgy nyilatkozott, hogy „végső soron azt szeretnék, hogy az emberek számára egyszerű és kényelmes legyen a kapcsolatteremtés és a megosztás, akár a Messenger alkalmazásban, akár közvetlenül a Facebookon belül.”

Miért került ki a csevegés a Facebook-appból?
Amikor 2014-ben eltávolították a Messengert a Facebook alkalmazásból, azt mondták, mindezt azért teszik, hogy a fejlesztési erőforrásokat arra tudják összpontosítani, hogy a Messengerből a legjobb mobil üzenetküldési appot csinálják.

Most az egyik fő ok, amiért a Meta visszahozza az üzenetküldést a Facebook alkalmazásba, hivatalosan az, hogy „megkönnyítse az emberek számára, hogy a Facebookon felfedezett dolgokat üzenetküldéssel osszák meg, amikor, ahol és ahogyan nekik megfelel, anélkül, hogy át kellene váltaniuk egy másik alkalmazásba” – írta Alison.

A TikTok egyébként már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beépített közvetlen üzenetküldésen keresztül megosszák barátaikkal a videókat, amelyekre rábukkannak. A Meta tehát egyrészt visszafordul és visszatér egy régebbi módszerhez, másrészt viszont ismét egy versenytársát próbálja utánozni – írja a Engadget.