2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Címlap Elképesztő felfedezés: herpeszvírussal vehetjük fel a harcot a rák ellen

Elképesztő felfedezés: herpeszvírussal vehetjük fel a harcot a rák ellen

A valójában majdnem mindannyiunkban ott bujkáló herpeszvírus lesz a megoldás a rákra? Döbbenetes felfedezést tettek a kutatók, akik semmilyen más kezelésre nem reagáló daganatos betegeknek adtak be a génmódosított kórokozóból. Ez eredmény minimum döbbenetes!

A betegek egy részénél teljesen eltűnt, másoknál jelentősen csökkent a daganat mérete egy úttörő ú kezelést követően, amelyet a londoni Institute for Cancer Research kutatói végeztek el. 39 olyan rákbeteget oltottak be a herpes simplex vírus egy génmódosított változatával, akiknél a hagyományos kezelések már csődöt mondtak.

Az eljárás lényege az, hogy a herpeszvírus a rákos sejtekben olyan reakciót indít be, amely végeredményben arra készteti az immunrendszert, hogy elpusztítsa a daganatos sejteket – írja a The Daily Mail.

Valóságos csoda! – így nyilatkozott a vele történtekről egy 39 éves építőmunkás, aki végstádiumú nyálmirigydaganatban szenvedett. Krzysztof Wojkowski arról beszélt, hogy minden kezelési lehetőséget kimerítettek nála, így lényegében már csak a halált várta. Aztán a kísérleti terápia során kéthetente kapott a módosított vírusból, s mostanra a rák teljesen eltűnt, két éve daganatmentes, sőt, dolgozni is visszamehetett.

A kutatást vezető Kevin Harrington professzor azt mondta: a tanulmányuk azt bizonyította, hogy a génmódosított vírusok képesek belülről elpusztítani a daganatos sejteket úgy, hogy az immunrendszert hívják harcba ellenük.

A tudósok következő feladata az lesz, hogy az ígéretes kezelés biztonságosságát ellenőrizzék.