2022.08.15
Mária
Kezdőlap Címlap Nem enged a nyár: a jövő héten is 30 fok közeli hőmérséklet...

Nem enged a nyár: a jövő héten is 30 fok közeli hőmérséklet vár ránk

Az időjárás-előrejelzés szerint marad továbbra is a nyárias időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A Dunántúl nyugati, északnyugati részén lesz több gomolyfelhő, és ott alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol csapadék nem lesz. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére általában 12, 19 fok közé hűl le a levegő.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 20 fokos.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. Helyenként zápor előfordulhat. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csak néhol lehet kisebb zápor. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön hidegfront vonul át, emiatt átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan kell számítani záporra, helyenként zivatarra. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Pénteken csökken a felhőzet, majd változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Főként a nap első felében lehet még szórványosan záporos jellegű csapadék. Az északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csak kevés helyen lehet gyenge csapadék. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.