2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Mindenki fedezékbe: viharos szél közeledik Magyarországhoz

Mindenki fedezékbe: viharos szél közeledik Magyarországhoz

A hét utolsó napján felhős, esős időre számíthatunk az előrejelzés szerint.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati részein túlnyomóan napos idő várható. Északkeleten a déli órákig néhol előfordulhat gyenge eső, záporeső, majd a délután második felétől mindenütt csökken a felhőzet. Nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, ami a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban sok helyen erős, néhol viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, Budapesten 22, Nyíregyházán 18 fokra lehet számítani.

A pénteken továbbá a Balaton keleti medencéjére elsőfokú viharjelzés érvényes.

A fővárosban több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd délutántól már jelentősen csökkenni kezd a felhőzet. Csapadék nem várható, azonban az északnyugatira forduló szél napközben gyakran lesz erős, főleg a hegyvidéki területeken viharos (általában 60-65 km/h, elsősorban a magasabban fekvő helyeken 70 km/h-t meghaladó).

Szombaton és vasárnap sem számíthatunk csapadékra, mindkét nap napos, helyenként gomolyfelhős időre számíthatunk. Vasárnap délután 23, 28 fokig melegszik fel a levegő, szombaton 21, 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.