2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Ma igazi nyár lesz, de néhány helyen szükség lesz esernyőre is

Ma igazi nyár lesz, de néhány helyen szükség lesz esernyőre is

Az időjárás-előrejelzés szerint továbbra is napos időre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyok, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol érdemi csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, de a völgyekben ennél jóval hűvösebb is lehet.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 20.5 fok körüli.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten hosszabb, a nyugati országrészben rövidebb napsütésre számíthatunk. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 18, a maximum 23 és 30 fok között várható.

Pénteken a nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és főleg keleten valószínű még helyenként csapadék. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 17, délután 20, 25 fokot mérhetünk.

Szombaton főként az északkeleti országrészben még több órára kisüthet a nap, másutt erősebben megnövekedhet a felhőzet délnyugat felől. Északkeleten számottevő csapadék nem valószínű, délnyugat felől azonban több helyen eleredhet az eső, záporeső. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében inkább délen, délkeleten, a nap második felében főleg az északi, északkeleti tájakon lehetne több felhő. Kezdetben inkább délen, délkeleten fordulhatna elő szórványosan eső, záporeső, később főként északon, északkeleten alakulhatna ki itt-ott futó zápor. Helyenként megélénkül az északi szél. A hajnali 6, 15 fokról általában 20, 26 fokig emelkedik a hőmérséklet.