2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Ma sem lesz szükségünk napszemüvegre: ez vár ránk a héten

Ma sem lesz szükségünk napszemüvegre: ez vár ránk a héten

Az időjárás-előrejelzés szerint felhős idő vár ránk, helyenként csapadékra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedden a közepesen és erősen felhős időszakok között hosszabb-rövidebb napos periódusok valószínűek. Délután átmenetileg csökken a felhőzet, de estétől ismét felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Késő estére 9-14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán éjszaka észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőtakaró. Legtovább – akár az esti órákig is – a déli országrészben maradhatnak felhősebb, borult körzetek. Többfelé fordulhat elő időszakosan gyenge eső. Hajnalban helyenként pára- és ködfoltok is előfordulhatnak. Az északias szél helyenként megélénkül. Délutánra 12-18 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. A napsütést a délutáni órákban több gomolyfelhő zavarhatja, illetve elkezd megnövekedni a magasszintű felhőzet is, de csapadék ekkor sem várható. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. A délire forduló szél helyenként megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken 2-3 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 16-21 fok között várható.

Pénteken eleinte sok magasszintű felhő valószínű, amely a nap folyamán fokozatosan csökken. Több órára a nap is kisüthet, ezzel együtt erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Záporok legnagyobb eséllyel az ország északkeleti felén alakulhatnak ki. A kezdetben déli, délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-13 fok között alakul. A hőmérsékleti maximumok 17-24 fok között várhatóak.

Szombaton csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, sok napsütés valószínű kevés gomolyfelhővel. A kezdetben nyugati, északnyugati szél napközben fokozatosan délies irányba fordul és veszít az erejéből. Hajnalban 4-12, délután 18-25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű. Az eleinte délies szél északias irányba fordul és megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 7-13 fokról délutánra 18-25 fokig melegszik fel a levegő.