2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Ma még eláztat minket az eső, de holnaptől napos őszi idő vár...

Ma még eláztat minket az eső, de holnaptől napos őszi idő vár ránk

Borult hétköznapok helyenként napsütéssel és kevés csapadékkal. Tényleg megérkezett az ősz.

Csütörtök

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak késő délelőttől kezd el nyugat felől csökkenni a felhőzet, de a Tiszántúlon egész nap felhős marad az ég. A frontális csapadéksáv lassan a keleti országrész fölé helyeződik, a keleti megyékben még este is eshet. A szél a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul és megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 14-19 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz hidegebb. Késő estére 10-14 fok közé hűl le a levegő.

Péntek

Hajnalban felhős vagy borult lesz az ég, párássá válik a levegő, de számottevő csapadék nem kell számítani. Napközben változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor (az ország nyugati harmadán a legkisebb az esélye). A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül. A délutáni órákban 16-21 fok várható.

Szombat

Éjjel, reggel számítani kell pára-, illetve ködfoltokra. Ezek napközben megszűnnek, a ködből szakadozott felhőzet képződhet, emellett fátyol-, illetve gomolyfelhők is lesznek. Ugyanakkor az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Általában száraz idő várható, de az északkeleti megyékben elvétve nem kizárt gyenge eső, zápor. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-11, a csúcsérték 17-21 fok között alakul.

Vasárnap

A ködfoltok feloszlása után többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A hőmérsékleti minimumok 2-11, a maximumok 18-25 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hűvösebb, északnyugaton a melegebb idő.