2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Ma még borús idő lesz, de hétvégén visszatér pár napra a nyár

Ma még borús idő lesz, de hétvégén visszatér pár napra a nyár

Az előrejelzés szerint felhős időre számíthatunk a napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön felhős időre számíthatunk, ugyanis a gomolyfelhők egyes részeken jobban összeállhatnak, így akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. A délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik, ám számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatira, délnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-21 fok között alakul, de északkeleten ennél 1-2 fokkal hűvösebb lehet az idő. Késő estére 11-16 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken az ország nagyobb részén szintén felhős időre kell számítanunk, ám a felhőzet a nap folyamán fokozatosan szakadozik, csökken. Néhány órás napsütés mindenütt valószínű, de a délnyugati tájakon inkább napos idő lesz a jellemző. Záporok elsősorban északkeleten alakulhatnak ki helyenként. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős, az északi, északkeleti országrészben helyenként viharos lökések is. Estére mindenütt csillapodik a szél, a hőmérséklet 17-24 fok között alakul.

Péntekre a széllökések miatt négy megyére, Pestre, Komárom-Esztergomra, Nógrádra és Fejérre elsőfokú vészjelzést adtak ki. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Szombaton és vasárnap jellemzően napos, derült idő várható, ám helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Reggelre pára- és ködfoltok képződhetnek, de csapadék nem várható. A kezdetben északnyugati, nyugati szél délies irányba fordul, és helyenként megélénkülhet. Szombaton hajnalban 2-12 fok közé hűl a levegő, az ország északkeleti felén mérhetjük az alacsonyabb, a délnyugati felén pedig az enyhébb értékeket. Délutánra 19-26 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála, vasárnap a hajnali 7-14 fokról délutánra 21-27 fokig melegszik fel a levegő.