KezdőlapCímlapHihetetlen időjárás: a héten télikabát és strandpapucs is kell

Hihetetlen időjárás: a héten télikabát és strandpapucs is kell

Az elkövetkező napokban többször is nyári hangulatunk támadhat.

Hétfő:

Észak felől egy vastag fátyolfelhőkből álló sáv vonul át felettünk, emellett a középső országrészben alacsony szintű felhők is lesznek az égen. A déli óráktól gyorsan csökken a felhőzet, így délután már a déli megyék kivételével jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadék nem lesz, a szél is gyenge marad. A hőmérséklet kora délután 13-18, késő este 0-8 fok között alakul.

Kedd:

Fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti megyékben eleinte akár vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti határ közelében gyenge eső nem kizárt. A déli szél az Alpokalján és a Kisalföldön megélénkül. Alegmagasabb hőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Szerda:

A ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de helyenként (nagyobb eséllyel északon) átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet. Csapadék ezúttal sem lesz valószínű. A déli szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 2-10, a délutáni órákban 15-21 fok között várható.

Csütörtök:

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. A nap második felében a nyugati, északnyugati országrészben előfordulhat eső, zápor. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A hajnali 3-13 fokról 18-24 fok közé melegedhet a levegő.

Péntek:

Nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, záporeső. A délnyugati, majd északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 9-14 fok között valószínű. A csúcsérték általában 11-17 fok között alakul, de tartósan csapadékmentes keleti tájakon akár 18-21 fok is lehet.

Szombat:

Északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, ezt követően gomolyfelhős, napos idő várható. Az eső délen és keleten is megszűnik, napközben lokálisan fordulhat elő záporos csapadék. Az élénk északias szelet néhol erős lökések kísérik. Hajnalban 1, 10, kora délután 10, 15 fok valószínű.

Vasárnap:

Általában napos idő várható kevés felhővel, északon lehet több a felhő. Csapadékra kicsi az esély. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali -3,+3 fokról délutánra 10, 15 fokig melegszik fel a levegő – írja a met.hu.