2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Havazással és brutális hideggel ront ránk a hideg a héten

Havazással és brutális hideggel ront ránk a hideg a héten

Élén széllökések, napsütés, hószálingózás, csapadék és fagy. Mindez egy hét alatt. Így köszönt be a december és vele együtt az év utolsó hónapja. Szeszélyes időjárást tartogatnak számunkra az elkövetkező napok Pártai Lucia meteorológus szerint.

Az ország nagy részén megszűnik a csapadék, és fokozatosan csökken a felhőzet.

„A középső területeken, valamint délen valószínű a legtöbb napsütés. Elsősorban északkeleten lehet számítani havas esőre, havazásra, zömmel a délutáni órákban”

– mondta Pártai Lucia a Blikknek, majd azt is elárulta, hogy erős északnyugati szélre kell készülnünk, ami szinte az egész ország területén végigsöpör majd, mindössze a nyugati határszél és a Tiszántúl lesz szélcsendesebb.

„Keddena fagyos reggelt követően, napközben hideg, de napos idő lesz, majd délután északnyugat felől beborul az ég. Elsősorban az ország északnyugati harmadán havazásra, havas esőre kell számítani. Éjszaka jelentősebb csapadék már nem hullik, azonban továbbra is erős marad a szél” – mondta a szakértő, hozzátéve, hogy a szél iránya megváltozik és délnyugat felől érkeznek majd a széllökések.

„Szerdán erősen felhősen indul a nap. Eelszórtan lehet kisebb eső is, majd nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Enyhül az idő. Csütörtökönelőreláthatólag újabb mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, sokfelé jelentős mennyiségű esővel. A szél viszont gyengül” – mondta Pártai Lucia, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy pénteken egy hidegfronti ciklon érkezik fölénk.

„Ismét északnyugatira fordul a szél, erős széllökések várhatóak. Az eleinte borongós időjárást követően északnyugat felől csökken a felhőzet, majd kisüt a nap is. Számottevő csapadék napközben már nem várható, viszont lehűl a levegő” – zárta a beszélgetést Pártai Lucia, aki most úgy látja, a hétvégére az évszaknak megfelelő hőmérséklet kialakulása körvonalazódik.