2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Gyönyörű őszi napunk lesz, mindenki a szabadba

Gyönyörű őszi napunk lesz, mindenki a szabadba

Mutatjuk, milyen időre érdemes készülni!

A mai időjárás Budapesten többnyire derült, száraz lesz, időnként kevés fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen. A délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet délután 14 fok körül alakul, estére 7 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén a reggeli köd hamar feloszlik, majd túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, kevés fátyolfelhővel. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban fagy is lehet.

Csütörtök reggelre is kialakulhat köd nagyobb területen, ezek hamar feloszlanak, legkésőbb a Dráva mentén. Délelőtt még fátyolfelhős lehet az ég, délutánra azonban már zavartalan napsütés várható, csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, Sopron térségében megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Pénteken a ködfoltok feloszlása után túlnyomóan derült, napos idő várható. A délkeleti, keleti szél gyenge, vagy mérsékelt marad, Sopron környékén azonban megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható.

Szombaton is általában derült, napos idő lesz, kevés felhővel. Csapadék nem várható. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap több helyen képződhet köd, rétegfelhőzet, utóbbi gomolyosodhat, a ködfoltok azonban megszűnnek. Délután nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, az ország nagy részén azonban több órára is kisüthet a nap. Csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul.