2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Ennyi volt a nyár: mostantól csapadékos, hideg ősz vár ránk

Ennyi volt a nyár: mostantól csapadékos, hideg ősz vár ránk

A tegnapi csodálatosan meleg és napsütéses nappal végérvényesen elköszönt a nyár és kegyetlenül beköszöntött a csapadékos, hűvös időjárás. Pártai Lucia meteorológus pedig elárulta milyen időjárásra számíthatunk a héten.

“Hétfőn változékonyabbra fordul az időjárás, sok helyen csapadékra is lehet majd számítani, záporeső-zivatar is sok helyen előfordul majd a nap folyamán. Nyugaton kissé megélénkül az északi szél. Keleten és délen azonban marad a 25 fok körüli meleg, máshol viszont már csökkenni kezd a hőmérséklet. Északnyugaton 20 fok alatt valószínű a maximum érték.” – kezdte mondani a heti időjárást Pártai Lucia meteorológus, majd hozzátette, hogy Kedden azért kicsivel jobb időre számíthatunk.

“Holnap változóan felhős-napos, meleg időre lehet számítani. A Dunántúlon legfeljebb elvétve, keleten többfelé záporesővel, egy-egy zivatarral. Nyugaton élénk északi szél fúj, míg máshol gyenge marad a légmozgás. Éjszaka nem várható csapadék, változóan felhős lesz az ég.” – részletezte a keddi időjárást a szakértő, aztán elmondta, hogy az őszre jellemző szomorú, csapadékos idő sajnos jócskán ráteszi a bélyegét a hét hátralévő pár napjára.

“Szerdán és csütörtökönerősen felhős, illetve borongós idő várható, helyenként kisebb esővel, záporral. Péntekenmárszakadozottabb lesz a felhőzet és időszakos napsütésre is számíthatunk, említést érdemlő csapadék nélkül.” – mondta Pártai Lucia, majd azért hozzátette, hogy a hétvége tartogat még meglepetést a számunkra.

“Szombaton,a Dunántúlon napos, keleten felhős, száraz idő ígérkezik. Vasárnappedig ismét visszaköszön egy picit az Indián nyár. A hét utolsó napjántúlnyomóan napos, kellemes időben lehet részünk.” – zárta a beszélgetést a meteorológus.