2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Egy pár napig még bárhol lecsaphat az eső

Egy pár napig még bárhol lecsaphat az eső

Az ország keleti, északkeleti részein erősebb széllökésekre is számíthatunk.

Szerdán többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, hosszabb felszakadozások inkább a nap első felében lehetnek. Az éjszaka képződő pára- és ködfoltok reggel fokozatosan megszűnnek.

Délelőtt helyenként, késő délután, este egy hidegfront hatására a Dunántúlon már több helyen várható eső, zápor, ott egy-egy zivatar is előfordulhat, de utóbbira a Duna-Tisza köze déli részén is van esély.

A keleti, északkeleti szél déliesre fordul, és időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között valószínű, késő este 12-17 fokra van kilátás – írja a met.hu.

Csütörtökön délelőttől északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig még inkább felhős idő lesz a jellemző. Ugyanakkor estétől nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. A nap első felében többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, délután már főleg a Dunától keletre valószínű csapadék, majd estétől ott is egyre többfelé megszűnik. A déli szél északira, északnyugatira fordul, és sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A hőmérsékleti maximumok 14-20 fok között alakulnak.

Pénteken változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Általában nem valószínű csapadék, de főleg a keleti megyékben nem kizárt egy-egy jelentéktelen zápor. Hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek. A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délkeleten 9-13, másutt 2-9 fok között alakul. A délutáni órákban 17-22 fok várható.

Szombaton éjjel, reggel számítani kell pára-, illetve ködfoltokra. Ezek napközben megszűnnek, a ködből szakadozott felhőzet képződhet, emellett fátyolfelhők is lesznek. Ugyanakkor az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Általában száraz idő várható, de az északkeleti megyékben nem kizárt egy-egy futó zápor. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-12, a csúcsérték 17-23 fok között alakul.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A hőmérsékleti minimumok 2-11, a maximumok 18-24 fok között alakulnak.