2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap Dél körül mindenhol felszáll a köd, utána élvezhetjük a napsütést

Dél körül mindenhol felszáll a köd, utána élvezhetjük a napsütést

Felszáll a köd vasárnap.

A látási viszonyok napközben javulnak, főleg a Dél-Alföldön és a Duna tágabb környezetében elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon további eső várható szórványos jelleggel. Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken 5, 8, másutt 9, 13 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

A budapesti időjárás: eleinte jobbára borult, párás időre van kilátás, helyenként tartósabb köddel, néhol szitálással. Délután a térségben jelentősebb bizonytalanság mellett akár elvékonyodhat, fel is szakadozhat a felhőzet. A keleties szél mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 8, 11 fok között, késő este 5, 6 fok körül valószínű – írja a met.hu.

Hétfőn napközben a köd és rétegfelhőzet nem mindenhol oszlik fel, ahol viszont ez megtörténik ott gyengén felhős, napos, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás is lehet. Az északi, északkeleti szél jobbára mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet 8 és 10 fok között alakul.

Kedden a ködös, rétegfelhős terültek nagysága kissé megnövekszik, napközben ezek ismét vékonyodnak, zsugorodnak, de maradhatnak erősebben felhős területek is, elsősorban nyugaton. Ahol felszakad a felhőtakaró, ott gyengén felhős, napos, párás idő valószínű. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a keleti, délkeleti szél. Hajnalban -4, +5, kora délután 7, 12 fok várható.

Szerdán nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan meg is maradhat. Ahol viszont zsugorodik a felhőtakaró, ott napos, párás idő valószínű. A nap második felében délnyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. A ködös részeken továbbra is lehet szitálás, de a felhőzetnövekedéssel összhangban délnyugaton elered az eső. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. Hajnalban -5, +4, a kora délutáni órákban 6, 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap első felében túlnyomóan borult idő várható, estefelé viszont már nyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, a nap második felében a magasabban fekvő hegyvidéki tájakon halmazállapot váltás is lehet. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hajnali -3, +6 fokról 5, 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a vastagabb felhők már éjszaka elvonulnak kelet felé, ezt követően változóan felhős idő várható. Napközben inkább csak néhol lehet egy-egy zápor, a hegycsúcsokon esetleg hózápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.