2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Csalóka vasárnap: most még süt a nap, de délután bárhol eleredhet az...

Csalóka vasárnap: most még süt a nap, de délután bárhol eleredhet az eső

Vasárnap napközben még tart a meleg, száraz kirándulóidő, kora estétől már több helyen, főleg délnyugat felől várható csapadék.

Az ország középső részén számíthatunk a legkevesebb felhőre és egyben a legtöbb napsütésre is. Máshol általában változóan, időnként erősebben felhős idő várható, de elsősorban északkeleten lehetnek tartósan felhős körzetek is.

Napközben kevés helyen lehet kisebb záporeső, eső, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik. Az északi, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között várható, de a felhősebb részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő- írja a met.hu.

A hétközben változékony idő várható, hétvégén viszont újra beköszönthet a vénasszonyok nyara a koponyeg.hu előrejelzése szerint.

Hétfő

Erősen felhős, délen, délnyugaton borult lesz az ég. A kora délutáni órákig a dél-dunántúli és a dél-alföldi területeken többfelé várható eső, zápor. 14 és 21 fok között alakul mindössze a hőmérséklet. A déli, tartósabban csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb. Az északnyugati szél megélénkül.

Kedd

Változóan, gyakran erősen felhős időre számíthatunk, de záporra kicsi az esély. Az északkeleti, majd az északnyugati szél csak néha élénkülhet meg. Reggel 3 és 10, délután 15 és 20 fok között valószínű a hőmérséklet.

Szerda és csütörtök

Nyugodt őszi időre van kilátás mindkét nap. Reggelente párafoltok, illetve rétegfelhőzet fordulhat elő; míg napközben gomolyfelhők zavarják a napsütést. Eső nem lesz. Délutánonként 15 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Péntek és a hétvége

Változóan felhős idő, és erősödő nappali felmelegedés valószínű. 20 és 25 fok közé melegszik a levegő, beköszönthet a vénasszonyok nyara.