KezdőlapCímlapZámbó Krisztián döbbenetes vallomása: "Apám emelt ki a drog poklából"

Zámbó Krisztián döbbenetes vallomása: „Apám emelt ki a drog poklából”

Az RTL+-on futó A Király című sorozattal ismét sokan fedezték fel maguknak Zámbó Jimmy életét. A sikeres sorozatban az írók rengeteg fikciós jelenetet megjelenítenek, ám tagadhatatlan, hogy a történeteknek van valóságalapjuk. Például a legendás énekes elsőszülött fia, Krisztián tinédzserkoráról is szerepel számos utalás, amely nem volt botrányoktól mentes.

– Az én helyzetem speciálisabb, mint a testvéreimé, akik már jólétben nőttek fel. Amikor gyerek voltam, apu még bárokban zenélt, és tisztán emlékszem, amikor Balatonkenesén sírva néztem az anyukám munkahelyének szakszervezeti üdülőjében, hogy apu nyerte a közönségdíjat az Interpop-fesztiválon. Ahogy a képernyőre tapadtam, egy ottani dolgozó jött be a terembe, és azt mondta, ez az ember még nagyon sokra fogja vinni. Igaza lett – mondta el a Blikknek Zámbó Krisztián, akit azon az estén meglátogatott az édesapja. – Siófokról jött át, és egymás nyakába borulva sírtunk örömünkben. Hamarosan ő lett a legnépszerűbb előadó Magyarországon, idővel pedig, ahogy egyre sikeresebbé vált, engem, aki átéltem azt, hogy milyen érzés nehéz körülmények között élni, elvakított a sok pénz.

Krisztiánnak nem volt könnyű a gyerekkori nélkülözés után tinédzserként feldolgoznia azt, hogy szinte bármit megkaphat, amit kér az apukájától.

– Csibész, gengszter gyerekként nőttem fel. Kijelenthetem, hogy benne voltam az alvilág legsötétebb bugyraiban, aminek az alkohol és a drog természetes velejárója volt. Láttam meghalni a barátaimat túladagolás, de kés vagy verekedés által is. Aztán eljött az a pont, amikor édesapám rájött, milyen rossz társaságba keveredtem, és lépett – mesélte Krisztián, akinek az édesapja ezzel talán az életét mentette meg.

Amikor Jimmy észrevette, hogy elsőszülött fia élete kezd kisiklani, drákói szigort alkalmazott: egy vastelepre küldte dolgozni Krisztiánt, aki télen, a fagyban és a hóban három hónapon át pakolta a nehéz lomokat. A munkahelyén azonban nem mondta el, kinek a fia, mert nem akarta, hogy kivételezzenek vele.

– A viselkedésem a lázadás számlájára írható, én magam is ki akartam szállni a gengszter életmódból, de apu adta meg a kezdő lökést. Rengeteget tanultam a vastelepen. A régi barátaim közül sokan mondják a mai napig, miszerint csoda, hogy még életben vagyok, mert a csibész életmódom során veszélyes helyzetekbe keveredtem. A kemény munka azonban megtanított arra, hogy felelősséget vállaljak, és ebben az én imádott édesapámnak óriási szerepe van – magyarázta Krisztián.

Jimmy végül észrevette, hogy a fia megtanulta a leckét, ezért kivette őt a munkahelyről. Az énekes tragikus halála azonban visszalökte a posványba Krisztiánt.

– Nagy fájdalom számomra, hogy nem sokkal az után, hogy egyenesbe jöttem, és rájöttem, hogy az üzlettel és a zenével szeretnék foglalkozni, édesapám váratlanul elhunyt – emlékezett vissza. – Ekkor szörnyű időszak következett az életemben. Ismét lecsúsztam, de ezúttal nem volt ott apu, hogy megmentsen. A hajamnál fogva húztam ki magam a bajból, és az azóta eltelt idő alatt már rájöttem, hogy akkoriban nem viselkedtem helyesen.