2023.06.09
Félix
Kezdőlap Címlap Weisz Fannit szépségkirálynőként is gúnyolták

Weisz Fannit szépségkirálynőként is gúnyolták

Születésétől hátrányos helyzetben van Weisz Fanni, sokszor mégsem segítséget kapott környezetétől: empátia helyett gonosz, kicsinyes bántás volt az osztályrésze. Kortársai eleinte a siketsége miatt gúnyolták, és ahogy egyre virágzóbb szépség lett, úgy szaporodtak az irigyei.

– Sokan azt hiszik, tökéletes életem van, pedig korántsem volt mindig az. Rengetegszer ért támadás, bántás. Gyerekkoromban nem éreztem súlyos bántásnak mindazt, amit a fejemhez vágtak: buta, szerencsétlen, fogyatékos. Csak később jöttem rá, hogy ezek milyen mélyen érintettek. Felnőttként tudatosult bennem, hogy a hiányosságom miatt kellett mindezt elszenvednem – magyarázta Fanni, aki mindezek ellenére a pécsi tinédzser egészséges lelkű, virágzó szépséggé cseperedett, és ezzel párhuzamosan egyre sikeresebb lett. 2007-ben a megye szépe lett, 19 évesen pedig elnyerte a Szépségkirálynő című műsor közönségdíját. A színpadon koronában tündökölt, de a hétköznapokon méltatlan csúfolódások céltáblája maradt.

– Amikor elkezdtek megismerni, és felköltöztem Budapestre, rengetegen írtak rám, hogy csúnya vagyok, gúnyolták a kinézetemet. Ráadásul kisvárosból érkeztem, meg kellett tanulnom kommunikálni az emberekkel. Még húszéves sem voltam, minden apróságot magamra vettem. Keserves időszak volt, bevallom, összeomlottam – árulta el a 29 éves modell, akinek – ahogy most is – a családja volt a legerősebb támasza.

– Sajnos a mai napig rám legyintenek, hogy nincs értelme nekem elmagyarázni valamit, mert úgyis siket vagyok. Most is kapok negatív megjegyzéseket. A változás az, hogy ezeket már nem veszem magamra, mert ma már tudom: nem az a kérdés, mit mond, hanem hogy ki mondja – vallja Fanni.

Indirekt/Blikk