2022.12.07
Ambrus
Kezdőlap Címlap Vígszínházi botrány: Gundel Takács Gábor felmosta Eszenyi Enikővel a padlót

Vígszínházi botrány: Gundel Takács Gábor felmosta Eszenyi Enikővel a padlót

A népszerű műsorvezető azt írta, ha Eszenyi Enikő marad a direktor, hiteltelenné válik a Vígszínház.

Gundel Takács Gábor, azaz Gundi is aggódik a Vígszínházban kialakult állapotok miatt. A műsorvezető megkérdőjelezi azt, vajon egy színház és egy művészeti alkotás hiteles tud – e lenni úgy, ha a próbák mérgező légkörben zajlanak, és egy súlyos feszültségektől terhelt alkotói közösség hozta létre – írja a szentlélek. net oldalán.

“Ha arányaiban 118 emberből 113 feláll és elmegy, az azt jelenti, hogy ennyi ember nem tévedhet, és ezért nem fogok többé jegyet váltani a Vígszínházba. Ha a jelentős részük megalkuszik, akkor tudom, hogy ez nem egy vezetőjében hívő, valós szakmai alkotóközösség és akkor ezért nem fogok jegyet váltani a Vígszínházba. Feltehető persze az is, hogy a 113 ellene szavazó ember nem megalkuvó, jó igazgatónak tartja Eszenyit, ám Rudolfot még jobbnak véli, de akkor Eszenyi hogy néz majd a saját társulata szemébe, milyen hatékonysággal vezeti őket, miközben tudja, hogy szívesebben dolgoztak volna mással? Sajnos a kör bezárult.

Végül Gundi leszögezi: “Ha Eszenyi Enikő marad az igazgató, akkor nem fogok tudni többé jegyet váltani, mert számomra hiteltelenné válik a Vígszínház. Hiteltelen a színház, és ezáltal hiteltelenek az előadások. Bárkinek is legyen igaza, engem, a nézőt elveszítettek.”