2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Véget ért Kiss Tibi önkéntes száműzetése a Quimby éléről

Véget ért Kiss Tibi önkéntes száműzetése a Quimby éléről

A rajongók végre fellélegezhetnek.

Tavaly nyáron sokkolta a rajongóit a Quimby, amikor váratlanul bejelentették, hogy határozatlan időre visszavonulnak a koncertezéstől. Az ország egyik legnépszerűbb bandájának frontembere, Kiss Tibi ugyanis alkoholfüggősége miatt terápiás céllal kénytelen volt elvonulni a nyilvánosság elől, azóta pedig rendkívül keveset hallhattunk felőle.

A hosszú csöndet végül ha nem is Tibi, de zenésztársai törték meg, akik június 7-én elárulták, végre kapcsolatba tudtak lépni énekesükkel.

„Tibi terápiája már nem izolációban folytatódik, így újra kapcsolatba kerültünk egymással. Van alkalmunk személyesen találkozni, hosszú idő után megölelhettük mi is egymást. Ez mindenképpen egy fontos mérföldkő, de nem jelenti az út végét, amelyhez a feltétlen támogatásunkról biztosítottuk Tibit” – írta akkor közösségi oldalán a csapat.

Azt, hogy az énekes állapota valóban javulni kezdett mi sem mutatta jobban, hogy július elején váratlanul megjelent a Budapest Parkban, ahol – még a Quimby nélkül – újra színpadra lépett és Németh Jucival közösen elénekelte, a Szívemben bomba van című dalt.

A gyógyulás úgy tűnik újabb fázisba ért, a Quimby ugyanis most a Facebookon hozott létre egy eseményt, melyben arról írnak, hogy Tibivel kiegészülve, két év szünet után végre együtt is visszatérhetnek, méghozzá abban a Budapest Parkban, ahol két hónappal ezelőtt Tibi egy hatalmas lépcsőfokot tett meg a felépülés felé vezető úton.

„Két teljes év kihagyás után először, várhatóan 2022. április 14-én, a Budapest Park évadnyitóján tudjuk ott folytatni, . decemberében abbahagytuk: egy ízig-vérig Quimby bulival tervezünk visszatérni, magunk mögött hagyva ezt a sok szempontból rendhagyó időszakot. Sok még a bizonytalanság a zenekar körül, de előre tekintünk és bízunk benne, hogy hamarosan újult erővel csaphatunk a húrok közé, üthetjük a bőrt, fújhatjuk a rezet, verhetjük a billentyűket és Veletek együtt üvölthetjük a kedvenc dalainkat a csillagok alatt” – olvasható a zenekar eseményében.

Indirekt/Blikk