2023.05.29
Magdolna
Kezdőlap Címlap Vádat emeltek Fekete Dávid ellen - 15 évet is kaphat

Vádat emeltek Fekete Dávid ellen – 15 évet is kaphat

Tovább folytatódik Fekete Dávid kálváriája. A népszerű énekes a Győri Járási Ügyészség szerint 21 bűncselekményt követett el 2017 nyarától, a sértetteknek pedig összesen 322 millió forintos kárt okozott autókereskedő cégével. A férfi, aki ellen vádat emelt az ügyészség, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A 35 éves énekes a vádirati szerint 2017 nyarától kezdődően járművek adásvétele kapcsán csalásokat és sikkasztásokat követett el, majd az egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől és egy banktól is. Az ügyészség szerint az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő – személynek értékesítette.

Ezt követően is folytatta az autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, amelyekkel kapcsolatban elszámolni szintén nem tud. A Fekete Dávid által okozott legkisebb kárösszeg 1.000.000 forint volt, a legnagyobb 73.000.000 forint. Az énekes összesen 322.928.213 forint kárt okozott.

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hozza meg – közölte az ügyészség csütörtöki közleményében.