2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Új néven, új tagokkal építik újjá az Omegát

Új néven, új tagokkal építik újjá az Omegát

Azt gondolnánk, az elmúlt másfél év tragédiái végzetes csapást mértek az Omega zenekarra. 2020 novemberében elhunyt a banda legendás billentyűse, Benkő László, pár nappal később a korábbi basszusgitárosuk, Mihály Tamás, tavaly decemberben pedig a kultikus frontember, Kóbor János halt meg, míg Molnár György Elefánt súlyos betegséggel küzd, nemrég operálták.

Ám a zene, úgy tűnik, a gyásznál is erősebb, a zenekar ugyanis nem szűnik meg, Omega Testamentum néven újjáalakul. Igaz, egyelőre az énekest nem találják, az új tagokkal mindenképpen együtt zenél majd Debreczeni Ferenc, azaz Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is.

– Omega Testamentum néven szeretnék összehozni egy zenekart, amelyben Ciki benne van, Kati is benne van, és megtaláltam a gitárost, akit úgy hívnak, hogy Maróthy Zoltán. Ő egyébként a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettese – sorolta Trunkos András, a zenekar menedzsere, aki Boros Lajos és barátai Lali király Csütörtöke című műsorában mesélt arról, milyen tervei vannak az Omega-életművel kapcsolatban.

– Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről – árulta el Trunkos.

A menedzser szerint a legnehezebb feladat énekest találni ebbe a formációba,

– Engem az nem érdekel, ha valaki eljátssza a Gyöngyhajú lányt rosszul. Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Fogalmam sincs, ki lesz az énekes. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat – árulta el a menedzser, aki persze, nem egyedül dönti el, ki zenéljen az új Omegában, hiszen a dobok mögött ülő Debreczeni Ferencnek is van szava, neki kell megtalálnia a közös hangot az új emberekkel, akik azok helyére lélpnek, akikkel ötven évig zenélt együtt.

– Ugyan már leültünk beszélgetni, de minden a próbateremben dől el. Ahogy András is mondta, ez nem egy emlékzenekar lenne, abban nem vennék részt. Egy olyan csapat, amely folytatja az életművet. Igényem van a zenélésre, de hogy végül kikkel játszunk, még nem tudom, folyik a casting – árulta el a Ciki becenévre hallgató dobos.

Indirekt/Blikk