2022.01.18
Piroska
Kezdőlap Címlap Tóth Verát a porig alázta a volt párja

Tóth Verát a porig alázta a volt párja

Döbbenetes titok! Évekig élt bántalmazó kapcsolatban Tóth Vera.

Az énekesnő állítja, több volt szerelme is terrorizálta lelkileg, ám a mostani párja előtti barátja meg is ütötte. Tóth Vera a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsor péntek este 22 órakor adásba kerülő epizódjának felvételén elmesélt: éveken át tűrte, hogy a férfi megalázza. Az énekesnő Blikknek nyilatkozó testvére, Tóth Gabi elárulta: sokáig tehetetlenek voltak, Vera ugyanis teljesen elzárkózott tőlük, nemhogy segítséget nem kért, tagadta, hogy baj lenne.

– Egy teljesen civil srác volt, három évig volt a párom – kezdett bele a fájdalmas történetbe Vera. – Azért lett vége, mert egy nárcisztikus személyiség volt, aki egyszerűen ette az életemet. Tudom, hogy szeretett, de minden róla szólt. Borzasztóan sokat bántott, lelkileg, mindenhogyan. Mások előtt nem, így mindenki azt gondolta róla, hogy a világ legcukibbja, de nagyon durván alázott, a végén már olyanokat is megengedett magának, ami egyszerűen… – sóhajtott Tóth Vera, félbeszakítva a mondatot.

– Megütött? – kérdezte Hajdú Pétet, bízva abban, hogy talán nemleges választ kap a kérdésére. Ám nem így történt.

– Például – válaszolta Vera. – Egyszer fordult elő, de akkor azt mondtam, vége. Mondtam neki, hogy ha az apám itt lenne és ezt látná, neked most itt véged lenne – emlékezett vissza az énekesnő.

– Lekevert egy pofont? – kérdezett vissza Hajdú.

– Igen, aztán jönni akart felém, de akkor azt mondtam, most van az a pont, hogy ezt abbahagyod – válaszolta Vera, aki azonban a műsorban azt is bevallotta, a mostani szerelme előtt – kevés kivétellel – csak olyan párkapcsolatban élt, amelyben mindennapos volt a lelki bántalmazás. Vera húga, a szintén énekesnő Tóth Gabi szerint a pszichoterápia segített a nővérének abban, hogy végre megtanulja, őt máshogyan is lehet szeretni.

– Egy idő után szinte teljesen elzárta tőlünk őt, ráadásul ha próbáltunk segíteni, a volt pasija dühe mindig Verán csattant, tehetetlenek voltunk – emlékezett vissza Gabi. – Nagyon megkönnyebbültem, amikor Vera végül kiszállt ebből a kapcsolatból.

Vera testvére szerint azért is nehéz ilyenkor a helyzet, mert a bántalmazott mindig hisz abban, hogy visszatér a boldogság.

– Ráadásul mivel a bántalmazó abban a tudatban tartja őt, hogy minden rossz az ő hibája, az illető teljesen elveszti az önbizalmát, bűntudata lesz, szégyelli, hogy nem működik a kapcsolata. Ezért nem kér segítséget, ahogy Vera sem kért, és ahogy sokan mások sem mernek. Ezért is fontos a Kapcsolj egyből! alkalmazás, amelynek segítségével a bántalmazott emberek úgy tudnak segítséget kérni, hogy nem marad előzmény a telefonon – árulta el Gabi, aki szerint a család is borzasztó traumaként élte meg, hogy nem tudtak segíteni Verának. Így aztán, amikor vége lett, azonnal egy emberként álltak mellé. – Valóságos pajzsot kellett vonnunk köré, hogy megvédjük attól az embertől, mert még a szakításuk után is sokáig nyomasztotta őt. Vera a pszichoterápia segítségével rendbe jött, megtanulta, hogy másmilyen legyen a szeretetnyelve – sóhajtott Gabi, kiemelve: büszke a nővérére, aki a példájával erőt, de talán segítséget is tud adni hasonló cipőben járó embereknek.