2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Többen is szexuális zaklatással vádolják Mr. Biget

Többen is szexuális zaklatással vádolják Mr. Biget

Chris Nothnak sokkoló vádakkal kell szembenéznie.

And Just Like That címmel hosszú évek várakozása után az HBO Max végre folytatást készített a mára kult sztátuszba emelkedett Szex és New York című sorozatnak. Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha új kalandjai rajongók millióinak okoztak örömet, ám a semmiből gyorsan előbukkant valami, ami beárnyékolja a fanatikusok örömét.

Két, álnéven bejelentkező nő ugyanis szexuális erőszakkal vádolta meg a sorozat egyik ikonikus sztárját, a Mr. Biget alakító Chris Noth-ot.

A jelenleg 40 éves ‘Zoe’ állítása szerint 2004 környékén ismerkedett meg a szupersztárral, amikor egy nagynevű cégnél kezdett dolgozni. Az ismeretlen hölgy állítja, az akkor 49 éves Noth valahonnan megszerezte a telefonszámát, és hangüzenetekkel kezdte bombázni, de mivel a férfi olyan volt számára mint egy Isten ezért ezt egyáltalán nem találta aggasztónak.

Hollywoodi otthonában később meg is látogatta a sorozatsztárt és bár az első alkalommal nem történt köztük semmi említésre méltó, Zoe azt mondja, a második találkán már csókkal fogadta őt a színész, majd amikor haza akart indulni, az ágyhoz vitte, lerángatta róla a ruháit, aztán megerőszakolta.

„Nagyon fájdalmas volt, és azt kiabáltam, hogy ‘állj!’, de ő nem tette. Azt kérdeztem, ‘legalább egy óvszert hoznál?’, mire ő kinevetett” – idézte a nőt a Telex.

Egy másik, ‘Lilyként’ emlegetett vádló pedig azt állítja, 2015-ben, amikor ő 25 éves volt, Noth pedig 60, a New York-i No.8 nevű éjszakai klub VIP-részlegében találkozott a színésszel, aki el is kérte a telefonszámát, majd randira hívta. A szórakozóhelyen felszolgálóként dolgozó lány beszámolója szerint bele is egyezett a találkozóba, ám amikor a sztár lakására értek, Noth próbálkozni kezdett nála, amire ugyan nemet mondott, de nem volt elég határozott.

„A következő dolog, amire emlékszem, hogy lehúzta a nadrágját, aztán ott állt előttem, majd a számba nyomta a péniszét” – állatja a jelenleg 31 éves nő.

A szexuális erőszakról szóló vádakra maga Chris Noth is reagált, aki mindent tagad.

„Az engem ért vádak, amelyeket olyan személyek fogalmaztak meg ellenem, akikkel évekkel, sőt, évtizedekkel ezelőtt találkoztam, kategorikusan hamisak. Ezek a történetek akár harminc évvel vagy harminc nappal ezelőttről is származhattak volna… A nem mindig nemet jelent, s ez egy olyan határ, amit nem léptem át. A találkozások konszenzusosak voltak. Nehéz nem megkérdőjelezni e történetek nyilvánosságra kerülésének az időzítését. Nem tudom biztosan, miért most kerültek elő, de azt tudom: nem bántalmaztam ezeket a nőket” – nyilatkozta a jelenleg 67 esztendős színész.