2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Címlap Szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy Oscar-díjas rendezőt

Szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy Oscar-díjas rendezőt

Paul Haggis kanadai származású Oscar-díjas filmrendezőt őrizetbe vették az olasz hatóságok szexuális bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A 69 éves filmes ellen egy fiatal nő bejelentése alapján indítottak vizsgálatot, aki azt állítja, hogy megerőszakolták. Antonio Negro és Livia Orlando ügyészek szerint a nő orvosi segítségnyújtásra szorult a történtek után. Úgy tudni, több napon keresztül kényszerítették a nőt szexuális együttlétekre, majd ezt követően egy férfi elkísérte vasárnap reggel a Brindisi repülőterére, ahol „magára hagyták, testileg és lelkileg megrendült állapota dacára”.

Az ügyészség szerint a nő zavart viselkedése feltűnt a reptéri dolgozóknak és a rendőröknek is, ezért „elsősegélyt követően a brindisi rendőr-főkapitányságra vitték, majd onnan kivizsgálásra egy helyi kórházba”. Hozzátették: a nő „hivatalos feljelentést tett hivatkozással a körülményekre, amelyek kivizsgálását nyomozók kezdték meg”.

A rendőrség elmondta, hogy egyelőre nem árulhatnak el sokat az ügyről, a nő pontos életkorát és állampolgárságát még maguk sem állapították meg, de az bizonyos, hogy külföldi.

Haggis forgatókönyvíró, filmproducer, valamint filmes és televíziós rendező. Az Oscar-díjat 2006-ban kapta meg a Ütközések című drámája rendezéséért. Ő írta a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvét – írja az Index.