2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Sebestyén Balázs élő adásban akadt ki: "Beleállítanám a vasvillát a hátába"

Sebestyén Balázs élő adásban akadt ki: “Beleállítanám a vasvillát a hátába”

Beleállítaná a villát a hátába Sebestyén Balázs annak a 39 éves pedagógiai asszisztensnek, aki korábban azzal büszkélkedett, hogy egy 15 éves fiút tart szeretőként. A műsorvezető a Rádió 1 Balázsék műsorában elítélte a férfit.

Ahogy arról a Blikk is többször beszámolt, B. Zsolt a TikTokon büszkén beszélt arról videójában, hogy egy 15 éves fiú a szeretője. A kijelentése hatalmas felháborodást keltett, a budapesti Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola el is bocsátotta a férfit. Az óbudai intézmény diákjainak szülői képviselői lapunk azt mondták, Zsolt kijelentései is felháborította őket, ezért volt aki a rendőrséget is felkereste az ügyben, ám a hatóság tehetetlenek bizonyultak ellene, mert nincs elvileg bizonyíték jogsértésre.

A hatalmas port kavart pedagógiai asszisztens történetéről Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri is elmondta műsorukban a véleményét. Az adásban mind egyetértettek abban: lehet, hogy a szexuális viszony már nem büntethető 14 éves kor felett, de egy 14-15 éves gyerek nem biztos, hogy felelősen tud döntést hozni az efféle helyzetekben. Emiatt szerintük nem véletlen, hogy a szerencsejátékot, valamint a cigaretta és az alkohol fogyasztását is 18 éves korhoz kötik a törvények.

Sebestyén Balázs ezután úgy fogalmazott, szerinte jobb lenne, ha a beleegyezési korhatárt is felemelnék legalább 16 évig. A műsorvezető ezután egy indulatosabban azt mondta:

Ha az én gyerekemmel jönne haza egy negyvenéves, akkor beleállítanám a vasvillát a hátába – fogalmazott Sebestyén Balázs, kitérve arra, hogy nincs hová hátrálni, nincs érzékenyítés, és szigorítani kell a pedofíliára vonatkozó törvényeket.