2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Sáfrány Emese mentette meg Inti életét

Sáfrány Emese mentette meg Inti életét

Drámai részletek derültek ki a TNT-ből ismert Zuber Krisztián, azaz Inti állapotáról. Kedvese, Sáfrány Emese a Blikknek elmondta: ha nem vitte volna orvoshoz a párját, akkor akár végzetes tragédiába is torkolhatott volna a szerelmesek hétvégéje.

A kórházban a fiatalok megtudták, a zenész szívének már csak húsz százaléka működött, a diagnózis: szívelégtelenség. A csinos légtornász elárulta, az utóbbi időben vészjósló tüneteket produkált Inti.

– Már a nyaralásunk alatt gyanús volt, hogy amikor sétáltunk, hamar elfáradt. Ezután azt vettük észre, hogy éjszakánként felment a pulzusa és nehezebben kapott levegőt. Illetve azt is láttuk, hogy az utóbbi időben hízott egy kicsit. Először azt gondoltuk, amiatt van, hogy amikor megismerkedtünk, sok év után leszokott a dohányzásról – kezdte lapunknak a fiatal anyuka.

Mint azt korábban megírtuk, Intinél gyerekkorában fedeztek fel szívritmuszavart, amivel különösebben nem foglalkozott az évek során.

– Kiderült, hogy ez felerősödött az elmúlt időben. A kórházba kerülését megelőző napokban sokat romlott az állapota. Már szinte nem is tudott aludni – emlékezett vissza Emese, aki azt javasolta Intinek, vizsgáltassa ki magát. – Gondoltam a kardiológusra, de a nehézlégzés miatt tüdővizsgálatra mentünk. Az ultrahang után mondta az orvos, hogy nagy a baj, most azonnal menjünk kórházba vagy hívnak mentőt.

Intinek annyira súlyos volt az állapota, hogy arra se volt idejük, hogy hazamenjenek összepakolni. A szívritmuszavar mellett szívelégtelenséget is megállapítottak, a zenészt azonnal felvették a fekvőbetegek közé.

– A kórházban közölték velünk, jó, hogy bejöttünk, mert pár napon belül visszafordíthatatlanná romolhatott volna az állapota. A szívének nagyjából a húsz százaléka működött csak, ami azt jelenti, már csak az alapfunkciókat látta el. Ráadásul hétvégén ment volna a TNT-vel koncertezni, ha azt végigugrálja, elképzelhető, hogy nem bírta volna a szíve – mondta Emese, aki hálás az orvosoknak, és úgy érzi, kedvese jó kezekben van. – Amikor tudom, látogatom, viszek neki mindent, amire szüksége van, és próbálom tartani benne a lelket. Injekciókkal és gyógyszerekkel kezelik, most jól érzi magát. Egyelőre nem tudjuk, meddig lesz kórházban, az orvosok azon vannak, hogy beállítsák a gyógyszereit, amiknek a szedésével teljes életet élhet.

Inti úgy érzi, túl van az életveszélyen és bizakodik, hogy a gyógyszerek szedésén kívül mást nem kell változtatnia az életében. Tudja, párjának örök hálával tartozik.

– Emese megmentette az életemet, ha nem cipel el orvoshoz, nagyobb baj is lehetett volna. Nagyon hálás vagyok neki – mondta Inti.