2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Rékasi Károly vallomása: Az életem része lett a fájdalom

Rékasi Károly vallomása: Az életem része lett a fájdalom

Rékasi Károly olyan időszakon van túl, amilyet senki nem kívánna magának. Idén a 11. lábműtétjén is túlesett, amiről részletesebben is beszámolt, illetve szóba került az is, miben változott a balesete óta.

Mint ismert, a motorozó Rékasi Károlyt 2015-ben kanyarodás közben gázolta el egy autós a fővárosban. A művész az ütközés után öt métert repült, súlyos koponyasérülést és szilánkos töréseket szenvedett, és csak az azonnali operáció mentette meg az életét.

Azóta több műtéten is átesett: tavaly megvolt a 10., idén pedig az utolsó, a 11. is. A színész minden vágya az volt, hogy végre teljes értékű legyen, erre pedig hét év szenvedés után hamarosan sor kerül. Jól sikerült az utolsó beavatkozása, amiről először a Blikknek nyilatkozott. Most hat hét rehabilitáció és gyógytorna vár rá, egy ideig még mankót kell használnia, de utána azt is eldobhatja. Az RTL Fókuszban elmesélte, hogyan élte meg ezt a fájdalmakkal teli időszakot.

Miért izguljak? Izguljon az orvos, mert hiszen ő csinál mindent… Piszkosul örülök ennek, hallatlanul örülök– mondta Rékasi azzal kapcsolatban, milyen érzései voltak az utolsó műtétje előtt.

Hozzátette: jól tudta, ez már végső lépés afelé, hogy újra a régi legyen. Elmondása szerint rájött arra, hogy kérni és kérdezni kell, korábban viszont makacs volt ehhez, de felesége, Pikali Gerda jó irányba terelte. Akaratától függetlenül rengeteget változott, mára már pozitívan tekint előre.

„Most is, ebben a pillanatban is fáj, de az állandó fájdalom nagyon nagy mértékben változtatja meg az ember gondolatait, a létezését. Megtanultam sokkal inkább becsülni a felém irányuló figyelmet, mert tudom, hogy abban törődés van, arra meg piszkosul nagy szükségem volt az utóbbi időben. Az állandó fájdalommal létezés nekem alaphelyzet, már nem csodálkozom rá, már nem hoz ki a sodromból, az életem részévé vált” – nyilatkozta őszintén.

Művészként sem érintette szerencsésen a balesete, de állítása szerint a József Attila Színház sok mindenben segített neki, amikor műtétről műtétre járt, vagy épp korlátozott volt a mozgásában, emiatt nagyon hálás egykori munkahelyének. Rékasinak az orvos engedélyezte a vezetést, valamint a mankóval járást, ezután két hétig otthon kell óvatosan tornáznia, illetve lassú sétával edzenie a lábát. Később a gyógytorna következik felügyelettel, és természetesen a kontrollt sem szabad kihagynia. Ha minden jól megy, hat hét elteltével eldobhatja a mankókat, s visszakaphatja egykori önmagát, kompromisszumok nélkül.

Indirekt/Blikk