2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Polyák Lilla 20 év után otthagyta a Madách Színházat

Polyák Lilla 20 év után otthagyta a Madách Színházat

Derült égből villámcsapásként érkezett Polyák Lilla bejelentése: húsz év után elhagyja a Madách Színházat és visszaadja az összes szerepét.

Gömöri András Máté felesége szinte a fél életét a patinás teátrum kötelékében töltötte, éppen ezért nem is tagadta, milyen nehéz döntést kellett meghoznia. Ettől függetlenül úgy tudjuk, Lilla már régóta fontolgatta a váltást, hiszen elégedetlen volt a helyzetével a színházban.

„…bár az elmúlt 8 évben már nem kaptam új feladatot, a régi darabjaimat továbbra is nagy örömmel játszottam. Sajnos, az elmúlt években egyre több meghatározó ponton távolodtak el az elképzeléseink a színház vezetésével, ezért búcsút vettem a Madách Színháztól” – adott hírt elhatározásáról a közösségi oldalán Polyák Lilla, akinek a posztját azonnal elárasztották az együttérző, támogató kommentek.

Rengetegen érdeklődtek nemcsak nála, de a teátrumnál is, hogy Lilla meddig látható a Madách színpadán. Volt olyan hozzászóló, aki már augusztusban megvette a jegyeket a Mary Poppins december 22-i jubileumi, 400. előadására, hogy mindenképp Polyák Lillával a főszerepben láthassa a darabot, ám nem tudja, a művésznő ott lesz-e még akkor. Ezt valószínűleg még Polyák és a színház sem tudja, hiszen úgy tudjuk, bár Lilla a posztjában az elhatározását már bejelentette, a szerződésével kapcsolatban még sok egyeztetésre van szüksége a színházzal.

– Lilla évek óta készült a távozásra, nem találta a közös hangot Szirtes Tamás igazgatóval. Már korábban is távozott volna, ám nem engedhette meg magának a lépést, most azonban már nincs vesztenivalója, hiszen például a Mary Poppinst négyes szereposztásban játszotta, egy évben csak négyszer került rá a sor, így nem is keresett annyit, amennyit veszített a rengeteg próbával – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

Kerestük a Madách Színházat a művésznő távozásával kapcsolatban, ám eddig nem válaszoltak a kérdéseinkre, ahogy bővebben nem kívánt nyilatkozni Polyák Lilla sem.

Indirekt/Blikk