2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Pokoli fájdalom kínozza Bodrogi Gyulát: elrepedtek a bordái

Pokoli fájdalom kínozza Bodrogi Gyulát: elrepedtek a bordái

A színésznek az esését követően még egy ideig csökkentett üzemmódban kell tartania magát.

Bodrogi Gyula augusztus 19-én megsérült egy színházi próbán, amikor is leesett a színpadról. A Nemzeti Színház művésze a színpadon, próba közben egy dobogóról zuhant rá a jobb oldalára, emiatt a válla, a bordái és a csuklója is zúzódott.

Bár a baleset után azonnal mentőt akartak hívni a 87 éves színművészhez, ő elutasította az orvosi kezelést, inkább hazament, hogy az otthonában lábadozzon, majd másnap már újra forgatni ment. A fájdalmai azonban nem múltak, így a baleset után másfél héttel mégis orvoshoz fordult, a vizsgálatok pedig nem jó eredményt hoztak.

Szerdán végül mégis felkerestem az orvost. A panaszim miatt megröntgeneztek és megultrahangoztak: kiderült, elrepedtek a bordáim – mesélte a Borsnak a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, aki ki is kapott kicsit az orvostól, amiért nem kért azonnal segítséget a balesete után.

Bodrogi szerint napról napra, óráról órára, percről percre jobban van, de a gyógyulása lassú folyamat, az orvosai szerint legalább még két hét, mire jelentős javulás állhat be, azaz már nem kell magát csökkentett üzemmódban tartania.

– Az a lényeg, hogy már jó úton haladok. Bár így sem álltam le a munkával, de ahhoz, hogy a fájdalmain teljesen elmúljanak, türelemre van szükség. Míg az elején több fájdalomcsillapítót kellett szednem, most már egyre kevesebb tablettához kell nyúlnom. Ez egy ilyen dolog, hogy ami megrepedhet, meg is reped – mondta a legendás színész, akinek legnagyobb támasza, segítsége Vass Angéla, akivel már 43 éve él boldog párkapcsolatban.