2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Perelni akar Galla Miklós a meg nem kapott Karinthy-gyűrűje miatt

Perelni akar Galla Miklós a meg nem kapott Karinthy-gyűrűje miatt

Tovább dagad Galla Miklós Karinthy-gyűrű miatt kirobbant botránya. A humorista már pert is fontolgat, hogy megkapja a gyűrűjét, miközben újabb nyílt levelét ezúttal az NMHH újonnan megválasztott elnökéhez, Koltay Andráshoz intézte.

Galla Miklós újabb nyílt levelet írt, hogy megkaphassa a korábban neki ítélt – majd visszavont – Karinthy-gyűrűt. A humorista hétfő délelőtti Facebook-posztját ezúttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) újdonsült elnökének intézte, akinek azt írta: pert fontolgat, amennyiben nem tudnak dűlőre jutni.

Galla szerint ugyanis a kialakult botránnyal nemcsak a saját, de Karinthy Frigyes nevét is meghurcolták egy szerinte politikai indíttatású döntéssel.

A nyílt levelet teljes egészében közöljük:

„Tisztelt Elnök úr!

Gratulálok a kinevezéséhez. Jó munkát kívánok Önnek.

Idén az MTVA kuratóriuma arról döntött, hogy én kapjam a Karinthy-gyűrűt. Három héttel a díjátadó ünnepség előtt véleményem szerint minden ok nélkül visszavonták tőlem a díjat, amelyet negyven év szorgalmas, tisztességes és precíz munkájával érdemeltem ki. Az MTVA kuratóriuma fél év alatt semmilyen bizonyítékkal nem állt elő a döntés indoklására. Nem is állhatott, hiszen semmit nem követtem el, ami indokolná a díj visszavonását.

A kialakult botránnyal Karinthy Frigyes nevét is meghurcolták, mivel a Karinthy nevet összefüggésbe hozták egy vélhetően politikai indíttatású döntéssel.

Ha perre kerül sor, amit szeretnék elkerülni, megdönthetetlen bizonyítékok vannak a kezemben az igazam alátámasztására.

Tisztelt Elnök úr, arra kérem, az emberség nevében egyezzünk meg peren kívül. Kérem, intézkedjen, hogy megkapjam a nekem jogosan járó Karinthy-gyűrűt, és visszatérhessek a Rádiókabaré műsorába. Cserébe ügyvédem visszavonja a keresetet.

Bizonyítsuk be közösen, hogy a nagyvonalú gesztusoknak és a kulturált hangnemnek van helye a mai magyar közéletben.

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós”

Galla Miklós és az MTVA háborúja régóta tart: a humorista felháborodottan követeli, hogy adják át neki azt a Karinthy-gyűrűt, amire még februárban terjesztették fel. Mint ismert, a közmédia azután vont tőle vissza a díjat, hogy kiderült, Galla a közönség előtt egy fellépésen elővette a férfiasságát.

A humorista több nekifutásból is megpróbált érvelni amellett, hogy igenis megérdemli a Karinthy-gyűrűt, még Orbán Viktornak is intézett nyílt levelet, amire a miniszterelnöknek egy kommentben válaszolt. A kormányfő válaszában azt írta: „Sajnos, nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

Indirekt/Blikk