2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Óvadék ellenében engedték szabadon a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey-t

Óvadék ellenében engedték szabadon a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey-t

A három férfi szexuális zaklatásával vádolt Kevin Spacey ma jelent meg a londoni bíróságon, ahol végül óvadék fejében feltételesen szabadlábra helyezték.

A színészt kamerák és újságírók tömege vette körül, amikor megérkezett a bíróságra, olyannyira, hogy a biztonsági őröknek kellett törniük neki az utat, miután a fotósok még meg is lökdösték miközben megpróbálták fotózni és filmezni.

A bíróságon ezután felolvasták a színész ellen felhozott vádakat, amelyek a következők:

  • Két rendbeli szexuális zaklatás egy férfi ellen 2005 márciusában
  • Szexuális zaklatás szintén egy férfi ellen, és szexuális tevékenységbe való rákényszerítése 2008 augusztusában
  • Újabb szexuális zaklatás egy férfi ellen 2013 áprilisában

A legsúlyosabb ezek közül a beleegyezés nélkül szexuális tevékenységre késztetés vádja amiért nagyon súlyos büntetés szabható ki, amennyiben a színészt bűnösnek találják.

Az első bírósági tárgyalás gyorsan, mindössze fél óra alatt véget ért és Spacey-t végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A színésznek legközelebb július 14-én kell majd megjelennie a londoni Southwark kerület koronabírósága előtt a hivatalos vádemelési tárgyaláson.

Spacey ügyvédje a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy védence minden vádat tagad és a későbbiekben is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy bizonyítsa az igazát – írja a BBC.