KezdőlapCímlapOsvárt Andrea elárulta, melyik országban szeret leginkább forgatni

Osvárt Andrea elárulta, melyik országban szeret leginkább forgatni

A nemzetközi filmes adatbázis szerint Osvárt Andrea több mint ötven filmes és sorozatszerepet tudhat maga mögött, ám a karrierje újabb hatalmas mérföldkőhöz érkezett. A rengeteg külföldi projektben dolgozó magyar színésznő ugyanis egy olyan német sorozatban kapott kiemelt szerepet, amely a világ összes országában, több tucat nyelven szinkronizálva és feliratozva is elérhető.

  • Örültem, hogy végre nem csinibabát játszhatok, hanem egy érzelmileg érett és összetett karaktert. Az Amazon Prime internetes portálon futó, Sebastian Fitzek magyar nyelven is olvasható A terápia című bestseller regényéből készült hatrészes sorozatban egy 13 éves kamaszlány anyukáját játszom, annak minden nehézségével együtt. Amikor a lányom egyik napról a másikra nyomtalanul eltűnik, a rejtélyes eltűnés mellett még sok más titokra is fény derül a sorozat végére – mesélte a Blikknek a színésznő, akinek a mély és fájdalmas érzelmekkel teli karaktert ráadásul német nyelven kellett életre keltenie.
  • Nem volt egyszerű. Szerencsére volt felkészítő tanárom, akinek a segítségével elővarázsoltuk a szunnyadó passzív német tudásomat. A castinghoz elegendő volt két jelenetet betanulnom, az nem volt gond. Ott szerencsére nem a tökéletes nyelvtudást firtatták, hanem a színészi játékomat értékelték. Közben néha könnyebb idegen nyelven játszani, mert a szavak mögöttes jelentése az anyanyelven akár túl mélyre is mehet, ami érzelmi blokkot idézhet elő, és az nem segíti a játékot – magyarázta Osvárt Andrea, aki nem először dolgozott német produkcióban, de bármikor szívesen teszi azt, hiszen a filmes csapatokra is jellemző az a bizonyos német precizitás.
  • A legjobban Németországban szeretek forgatni, vagy legalábbis németekkel. Mindig kiszámítható, megbízható, minőségi a közös munka. Amerikában sokszor futószalagon éreztem magam, Olaszországban vagy Görögországban pedig néha olyan káosz volt a forgatáson, mint egy nagyobb közlekedési dugóban – nevetett a magyar sztár, aki reméli, amellett, hogy A terápia című sorozat világszerte elérhető, a magyar nézők megnézik majd ezt a dráma pszichothrillert.