2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Összecsavarozott lábbal színészkedik Xantus Barbara

Összecsavarozott lábbal színészkedik Xantus Barbara

Noha decemberben került volna sor a bokáját tartó csavarok eltávolítására, Xantus Barbara csak nyáron szabadul meg a kényelmetlen rögzítőktől.

Tavaly májusban szenvedett balesetet Xantus Barbara, aki olyan szerencsétlenül esett le a lépcsőről, hogy eltörte a bokáját. Akkor meg is kellett műteni, ennek során kiderült, hogy a csont is elmozdult, ezért csavarokkal kellett rögzíteni. Ezeket tavaly decemberben távolították volna el, erre azonban még fél évet várnia kell a színésznőnek.

– Folyamatosan forgatok a Drága örökösökben, és nemrég volt egy előre betervezett rutinbeavatkozásom is, ezért jobbnak láttam, ha elhalasztjuk a műtétet. Pedig a csavarok kezdenek már nagyon kényelmetlenek lenni – mesélte nevetve a Blikknek a színésznő, aki a balesetet figyelmeztetésnek tekintette, hogy lassítson egy kicsit.

– Akkor elgondolkodtam azon, hogy ennek lelki üzenete is van, mégpedig az, hogy lassítsak. Erre törekszem, de az élet most nagyon pörög körülöttem. A forgatás mellett nemrég Budapestre költöztem, és a Dunakanyarban, az otthonomban elkezdett kultúrteraszomat szeretném kibővíteni egy kulturális térré. Néha azonban, amikor sok aggódni való gyűlik össze, figyelmeztetem magam, hogy álljak meg egy kicsit. Ilyenkor beülök valahova egy kávéra tollal, papírral és rendet rakok a terveimben, álmaimban.

Xantus Barbara azért is kezdett el tudatosan figyelni a belső hangokra, mert elmondása szerint gyerekkorában túl sok minden nyugtalanította.

– Anyukám azt mondta, nagyon túlaggódós kislány voltam. De én is emlékszem, hogy – amikor anyu azt mondta, ötre hazaér, én akkor már az ablakban könyököltem, és lestem a liftkábelt, mikor indul el. Ezen mára nagyon sokat változtattam, tudatosan lelassítok és meditálok, mert ilyenkor mindig kapok valamilyen pozitív megerősítést, ha jó irányba haladok.

A színésznő egyedül költözött Budapestre, mint mondja, egyelőre nincs új szerelem az életében, volt férjével, Szurdi Miklóssal azonban a mai napig nagyon jó a kapcsolatuk.

– Tangó kutyám mindig mellettem van, és érzi, ha valami bánt, a baleset idején is azonnal rohant hozzám. A gyerekeimmel is annyit vagyok együtt, amennyit csak lehet, a terveim valóra váltásában pedig sok barát és ismerős a társam. A kultúrteret sem egyedül álmodtam meg, Kollányi Zsuzsi és Gregor Berni mellett Szurdi Miki is részt vesz benne. Vele továbbra is nagyon jó a kapcsolatunk és ez már mindig így marad. Ő volt a mesterem mindig, és most is az, ráadásul nagyszerű apja a gyermekeimnek – fogalmazott a színésznő.

Indirekt/Blikk