2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország című dalt

Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország című dalt

Oláh Ibolya többet nem akarja elénekelni a Magyarország című dalt, Geszti Péter pedig közösségi oldalán reagált az énekesnő nyilatkozatára.

A Partizán POP című műsornak adott interjút Oláh Ibolya énekesnő, aki többek a nevelőintézetben töltött éveiről és a Megasztár első szériájáról is beszélt.

Majd az is szóba került, hogy Ibolya 2005. augusztus 20-án elénekelte Geszti Péter dalát, a Magyarországot, amely miatt sok politikai támadás érte.

Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban– magyarázta az énekesnő, kijelentve, hogy rengeteg rasszista támadás érte a dal miatt – írja a Telex.

Geszti Péter, a dal szerzője Ibolya nyilatkozata után a közösségi oldalán reagált: Olvasom, hogy Oláh Ibolya nem énekli többet a Magyarország című dalt… Kár. Nagy hang, törött lélek, fájdalmas élet az övé, tehetségét a mai napig szeretem. Szíven üt, amit a dalunkról mond, leginkább azért, mert értem, mit érez, és igaza is van. De azért egy napon még meggondolhatja. Meggondolhatjuk.

Majd egy idézettel zárta gondolatait: A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit. (Edmund Burke).